Selecteer een pagina

De prentenboeken over Kikker behoren tot de meest geliefde boeken uit de Nederlandse kinderliteratuur. Kikker, gecreëerd door en ook het alter ego van Max Velthuijs is een sympathieke even als naïeve optimist die samen met zijn vrienden Eend, Haas, Varkentje en Rat alledaagse avonturen beleeft.

Ondanks de soms wat ‘zware’ onderwerpen, zoals verdriet, angst, watersnood en de dood, genieten Kikker en zijn vrienden van het leven. Er is altijd een boodschap inde boeken van Kikker verwerkt, maar hij brengt die als algemene, universele waarheid. Op het eind van alle Kikker verhalen is er steeds een positieve oplossing voor de dilemma’s waar Kikker en zijn vrienden mee te maken krijgen. Hun avonturen en de boodschap van de boeken spreken niet alleen kinderen aan, maar weten ook een gevoelige snaar bij volwassenen te raken.

In Nederland en België hebben de boeken van Kikker verschillende onderscheidingen gewonnen, zoals de: Zilveren, en Gouden Penselen en de Zilveren en Gouden Griffels. Ook internationaal genieten de boeken van Kikker en zijn vrienden bekendheid. De boeken zijn in meer dan 50 talen vertaald.