Selecteer een pagina

Welkom in de wereld van Kikker en zijn vrienden Eend, Haas, Varkentje, Rat en Beertje. Een optimistische wereld waarin het motto luidt: ”is het leven niet prachtig”. Bij Kikker en zijn vriendjes is iedereen gelijk en heeft elk dier zijn eigen karakter en zijn eigen vaardigheden.

Kikker is een hoofdpersonage in de boekenserie van Max Velthuijs en samen met zijn vriendjes geniet kikker van het leven. Kikker en zijn vriendjes leren kinderen op speelse wijze kennis te maken met dagelijkse gebeurtenissen. Ze proberen gevoelens te begrijpen die ze in goede en slechte tijden ervaren en ontdekken hierdoor de kracht van hun vriendschap. In de avonturen van Kikker en zijn vrienden kan elk kind, maar ook vele volwassenen zich herkennen. De verhalen hebben stuk voor stuk een filosofisch thema, die met humor worden gebracht en altijd eindigen met een Happy end!

Naast de prentenboeken met alle avonturen van Kikker, verschijnen Kikker en zijn vriendjes op vele andere plaatsen. Van tv, toneel tot musea. Op bestek, op speelgoed, puzzels, broodtrommel tot op een verjaardagskalender. En niet te vergeten als knuffelkikker.

Daarnaast hebben Kikker en zijn vriendjes ook een vast onderkomen in het kinderboekenmuseum. De tentoonstelling Kikker nodigt kinderen uit tot spel en prikkelt hun fantasie. Verschillende bekende Kikker boeken zijn letterlijk verbeeld waardoor kinderen op echt de wereld van Kikker en zijn vriendjes binnenkomen en beleven.